Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną i soczewicą
Mięso wrzucić do 3 litrów zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, obraną cebulę, 3 ząbki czosnku oraz sól. Gotować do miękkości mięsa, a następnie przecedzić wywar przez sito.
Marchew, pietruszkę, selera oraz ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić do gorącego wywaru. Gotować 5 minut. Następnie dodać wypłukaną soczewicę i kaszę jęczmienną. Gotować 15 minut.
Ogórki zetrzeć na tarce i wrzucić do garnka razem z 1 szklanką wody z ogórków. Gotować jeszcze przez chwilę. Zabielić zupę śmietaną i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Marchew, pietruszkę, selera oraz ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić do gorącego wywaru. Gotować 5 minut. Następnie dodać wypłukaną soczewicę i kaszę jęczmienną. Gotować 15 minut.
Ogórki zetrzeć na tarce i wrzucić do garnka razem z 1 szklanką wody z ogórków. Gotować jeszcze przez chwilę. Zabielić zupę śmietaną i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
lukrowanepierniczki
robaczek