Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1054]

Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną i soczewicą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa ogórkowa w nieco innej odsłonie, z dodatkiem kaszy jęczmiennej oraz czerwonej soczewicy. Gęsta i pożywna. Ugotowana na golonkach indyczych i zabielana śmietaną.

Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną i soczewicą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną i soczewicą

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną i soczewicą
Mięso wrzucić do 3 litrów zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, obraną cebulę, 3 ząbki czosnku oraz sól. Gotować do miękkości mięsa, a następnie przecedzić wywar przez sito.

Marchew, pietruszkę, selera oraz ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić do gorącego wywaru. Gotować 5 minut. Następnie dodać wypłukaną soczewicę i kaszę jęczmienną. Gotować 15 minut.

Ogórki zetrzeć na tarce i wrzucić do garnka razem z 1 szklanką wody z ogórków. Gotować jeszcze przez chwilę. Zabielić zupę śmietaną i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną i soczewicą
Gotować wywar do miękkości mięsa, a następnie przecedzić przez sito.
Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną i soczewicą
Marchew, pietruszkę, selera oraz ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić do gorącego wywaru.
Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną i soczewicą
Następnie dodać wypłukaną soczewicę i kaszę jęczmienną. Gotować 15 minut.
Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną i soczewicą
Ogórki zetrzeć na tarce i wrzucić do garnka razem z 1 szklanką wody z ogórków.