Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Rosół wołowo-wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozgrzewający rosołek, z dużą ilością mięsa, który rozgrzeje głodne brzuchy i doda sił w nadchodzące zimne dni.

Rosół wołowo-wieprzowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rosół wołowo-wieprzowy

 

Sposób przygotowania:

Rosół wołowo-wieprzowy

Gotowanie rosołu:

Rosół wołowo-wieprzowy
Gotujący się rosół wieprzowo-wołowy z warzywami

Mięso wrzucić do dużego garnka i zalać wodą. Zagotować, gdy się wyszumuje usunąć pianę i dodać obraną i pokrojoną włoszczyznę, pęczek kopru, pół pęczka natki, obrane ząbki czosnku, opaloną na palniku cebulę oraz ziele, liście laurowe i ziarnisty pieprz. Gotować 3,5 godziny na bardzo wolnym ogniu aby tylko lekko "pyrkał". Po tym czasie przecedzić, dodać pozostałe przyprawy, gotować jeszcze 5 minut.

Podawać z makaronem i posiekaną natką pietruszki.

Życzę smacznego!