Sposób przygotowania:
Krem ze szparagów z koperkiem
Szparagi umyć, przebrać. Zalać bulionem, gotować przez pół godziny. Ostudzić, przełożyć do blendera, zmiksować. Ponownie zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać troszkę wywaru. Ponownie wymieszać, wlać do zupy. Koperek drobniutko posiekać. Zupę przyprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
Babciagramolka
Wafelek2601
Tak, szparagi mają być obrane. Łebki odcinam, szparagi kupuję zielone. Muszę dokładniej opisywać.Przepraszam.
Babciagramolka
Hi hi - masz 100 % racji . Przyzwyczaić się do tego , że przepis piszemy dla kompletnego laika , który w dodatku nie widzi co my mieszamy w garnku jest trudno . Łatwiej jak sie robi zdjęcia bo np. kolor szparagów był by widoczny .Ale nie przejmuj się - nie myli sie tylko ten kto nic nie robi . A szparagową uwielbiam.