Sposób przygotowania:
Krem ziemniaczano – czosnkowy z grzankami
Na małą patelnie wlewamy olej i wkładamy do niego nieobrane ząbki czosnku. Olej podgrzewamy i dusimy na nim przez około 20 minut czosnek (ząbki mają być miękkie).
W garnku podgrzewamy bulion.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę dodajemy do gorącego bulionu gotujemy 20 minut. Odstawiamy do przestygnięcia. Do bulionu z ziemniakami wyciskamy ze skorupek ząbki czosnku i wszystko starannie blendujemy.
Zupę ponownie podgrzewamy, doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło. Bułkę kroimy w plasterki a następnie w kostkę – przekładamy na patelnie i smażymy aż do zarumienienia.
Zupę serwujemy gorącą wraz z grzankami, przed podaniem można zupę posypać szczypiorkiem, smacznego :D
W garnku podgrzewamy bulion.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę dodajemy do gorącego bulionu gotujemy 20 minut. Odstawiamy do przestygnięcia. Do bulionu z ziemniakami wyciskamy ze skorupek ząbki czosnku i wszystko starannie blendujemy.
Zupę ponownie podgrzewamy, doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło. Bułkę kroimy w plasterki a następnie w kostkę – przekładamy na patelnie i smażymy aż do zarumienienia.
Zupę serwujemy gorącą wraz z grzankami, przed podaniem można zupę posypać szczypiorkiem, smacznego :D
Justi2401
halina
Igraszki Losu