Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa krem ziemniaczano-czosnkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna i kremowa zupa z dużą ilością czosnku.

Zupa krem ziemniaczano-czosnkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem ziemniaczano-czosnkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem ziemniaczano-czosnkowy
Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek pokroić w dużą kostkę. W garnku na maśle podsmażyć ziemniaki i marchew, następnie dodać cebulę i czosnek - zeszklić. Dodać liść laurowy oraz ziele angielskie, podlać 3/4 bulionu i gotować do miękkości warzyw. Gdy warzywa będą miękkie wyjąć ziele i liść. Całość zmiksować i w razie potrzeby rozcieńczyć resztą bulionu. Dodać kawałki serka topionego, gotować aż się rozpuści i doprawić do smaku solą, pieprzem i gałka, dolać śmietankę. Podawać np. z grzankami i natką pietruszki.
Zupa krem ziemniaczano-czosnkowy
Marchew i ziemniaki pokroić w kawałki, cebulę i czosnek w kostkę.
Zupa krem ziemniaczano-czosnkowy
Na maśle podsmażyć ziemniaki i marchew..
Zupa krem ziemniaczano-czosnkowy
Dodać do składników cebulę i czosnek....
Zupa krem ziemniaczano-czosnkowy
Zalać bulionem/rosołem i dodać liść i ziele angielskie.

Tagi:

ziemniaki