Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Kremowa pomidorówka z bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kremowa i aksamitna zupa pomidorowa z bazylią.

Kremowa pomidorówka z bazylią

Składniki:

Kremowa pomidorówka z bazylią

 

  • 2 udka z kurczaka
  • warzywko
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 szt selera
  • 1/2 szt pora ( biała część)
  • liście bazylii
  • przecier pomidorowy – 1 l
  • pieprz
  • śmietana kremówka – 1/2 szkl
  • makaron wstążki lub inny ulubiony.2 udka z kurczaka
  • warzywko
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 szt selera
  • 1/2 szt pora ( biała część)
  • liście bazylii
  • przecier pomidorowy – 1 l
  • pieprz
  • śmietana kremówka – 1/2 szkl
  • makaron wstążki lub inny ulubiony.

Sposób przygotowania:

Kremowa pomidorówka z bazylią
Udka myjemy i przekładamy do garczka.Doprawiamy warzywkiem. Zalewamy wodą ( około 1,5 – 2 l). Gotujemy wywar. Pod koniec gotowania dodajemy obrana marchew, obrana pietruszke i selera oraz umytego pora. Gotujemy aż warzywa będą miękkie i dodajemy przecier. Gotujemy około 5 minut. Do zupy dolewamy śmietane kremówkę i gotujemy mieszając az powstanie aksamitna konsystencja. Bazylie siekamy i dodajemy do zupy. Podajemy najlepiej z grubym makaronem.