kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Kremowa Rzeka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kremowa Rzeka jest pyszna, lekka i baardzo kremowa, polecam;]

Kremowa Rzeka

Składniki:

Kremowa Rzeka

 

  • Ciemny biszkopt z 5 jajek
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1/4 gorącej wody
  • 2 śnieżki
  • mleko do śnieżki
  • płatki czekoladowe
  • orzechy włoskie do dekoracji
  • 1/2 szklanki herbaty (gorzkiej)

Sposób przygotowania:

Kremowa Rzeka
Śnieżkę ubij z mlekiem. Żelatynę rozpuść w 1/4 szkl. gorącej wodzie. Biszkopt nasącz (gorzką) herbatą. Wystudzoną żelatynę wlej do bitej śmietany i wymieszaj. Gdy zgęstnieje krem to przełóż go na biszkopt. Posyp płatkami czekoladowymi i udekoruj orzechami. Schłódź.
Smacznego!:)