Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami
Połówkę kurczaka gotować w wodzie z liściem laurowym, zielem angielskim z 35 minut. Następnie dodać włoszczyznę rozdrobnioną w rozdrabniaczu, pokrojony kalafior, kucharka, pieprz ziołowy i gotować z 15 minut,. Ugotowanego kurczaka wyjąć z zupy na talerz.
Jajka, mąkę trzepaczką wymieszać na gładkie ciasto. Wsypać paprykę ostrą, sól i wymieszać. Ciasto na lane kluski ma mieć nie za gęstą konsystencję.
Łyżkę maczać w gorącej zupie i z pojemnika dodawać do zupy, gotować z 2 minuty, co jakiś czas zamieszać.
Na koniec wsypać koperek, zupa najlepiej smakuje po 30 minutach po ugotowaniu, nabiera smaku.
Jajka, mąkę trzepaczką wymieszać na gładkie ciasto. Wsypać paprykę ostrą, sól i wymieszać. Ciasto na lane kluski ma mieć nie za gęstą konsystencję.
Łyżkę maczać w gorącej zupie i z pojemnika dodawać do zupy, gotować z 2 minuty, co jakiś czas zamieszać.
Na koniec wsypać koperek, zupa najlepiej smakuje po 30 minutach po ugotowaniu, nabiera smaku.