Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa
Cebulę obieramy z łusek i kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy solą i pieprzem. Przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do blaszki. Pieczemy w piekarniku przez godzinę w temp. 180 stopni.
W międzyczasie ścieramy na tarce żółty ser i kroimy bagietkę.
Upieczoną cebulę przekładamy do garnka z rosołem i blendujemy na gładki krem, doprawiamy przyprawami.
Pokrojoną bagietkę smażymy na maśle z obu stron. Zupę przelewamy na talerze i kładziemy usmażoną bagietkę, posypujemy obficie startym żółtym serem. Dekorujemy listkami pietruszki.
W międzyczasie ścieramy na tarce żółty ser i kroimy bagietkę.
Upieczoną cebulę przekładamy do garnka z rosołem i blendujemy na gładki krem, doprawiamy przyprawami.
Pokrojoną bagietkę smażymy na maśle z obu stron. Zupę przelewamy na talerze i kładziemy usmażoną bagietkę, posypujemy obficie startym żółtym serem. Dekorujemy listkami pietruszki.