aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Kremowa zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Moc witamin w lekkiej kremowej zupie, która świetnie sprawdzi się w upalne dni.

Kremowa zupa jarzynowa

Składniki:

Kremowa zupa jarzynowa

 

 

Sposób przygotowania:

Kremowa zupa jarzynowa
Cukinię umyj, obierz i pokrój w kostkę, przełóż do garnka i zalej mlekiem. Jeśli będzie go zbyt mało uzupełnij wodą, tak aby cukinia w całości była zanurzona w płynie. Gotuj przez ok 10-15 min, aż stanie się miękka. Zmiksuj blenderem całość na gładki krem. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do kremu z cukinii i ugotuj na półmiękko. Następnie dodaj fasolkę, kalafior podzielony na małe różyczki i marchewkę pokrojoną w kostkę. Zupę gotuj przez ok 15 min, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj obraną i lekko podpieczoną w piekarniku lub na suchej patelni cebulę i natkę pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

cukinia