monikaw993

monikaw993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Kremowa zupa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa pomidorowa Może być podawana z makaronem jak i z ryżem.

Kremowa zupa pomidorowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kremowa zupa pomidorowa

 

  • skrzydełko z kurczaka - 2 sztuki
  • marchew -2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • seler - 1 mały kawałek
  • zielona pietruszka
  • przecier pomidorowy -90 g
  • śmietana 18% - 2 łyżki
  • mąka pszenna - 1,5 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Kremowa zupa pomidorowa
Z mięsa w włoszczyzny przygotowujemy wywar. Mięso płuczemy, warzywa obieramy i kroimy na mniejsze części. Zalewamy ok. 1,5 litrem wody. Dodajemy sól. Gotujemy do miękkości warzyw. Odcedzamy warzywa i mięso. Przecier pomidorowy podgrzewamy z niewielką ilością wody i następnie dodajemy do wywaru. Z mąki przygotowujemy zawiesinę. Dodajemy do zupy. Hartujemy śmietanę i cienkim strumieniem wlewamy do garnka. Doprawiamy pieprzem i cukrem. Smacznego :)
Kremowa zupa pomidorowa
Z mięsa i włoszczyzny przyrządzamy wywar.
Kremowa zupa pomidorowa
Z mąki i niewielkiej ilości wody przygotowujemy zawiesinę.
Kremowa zupa pomidorowa
Przecier pomidorowy zagotowujemy z niewielką ilością wody.
Kremowa zupa pomidorowa
Zupę doprawiamy do smaku pieprzem oraz cukrem.