Sposób przygotowania:
Kremowa zupa z batatów
Skrzydełka i startą na dużych oczkach włoszczyznę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i lekko solimy. Całość zagotowujemy na wolnym ogniu zbierając szumowiny z powierzchni.
Gotujemy ok. 15 minut, a następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę bataty.
Gdy bataty będą miękkie, zdejmujemy garnek z ognia, usuwamy z zupy skrzydełka i dodajemy serek topiony. Mieszamy do rozpuszczenia, a następnie blendujemy całość na gładko.
Podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki.
Gotujemy ok. 15 minut, a następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę bataty.
Gdy bataty będą miękkie, zdejmujemy garnek z ognia, usuwamy z zupy skrzydełka i dodajemy serek topiony. Mieszamy do rozpuszczenia, a następnie blendujemy całość na gładko.
Podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki.
SylaUla
Jest lekko słodka w smaku, ale bardzo dobra ;) Bataty kupisz nawet w Biedronce.