Sposób przygotowania:
Kremowa zupa z młodej marchewki i jabłka
Obieramy marchewkę i kroimy w talaraki. Pora kroimy w krążki. Jabłko obieramy ze skórki i dzielimy na mniejsze kawałki. Smażymy wszystko na oliwie z dodatkiem miodu około 5 minut. Posypujemy solą, piprzem i gałką ( najlepiej świeżo starta). Zalewamy warzywa wodą i gotujemy na ałym ogniu do miękkości marchwi. Zdejmujemy z ognia i miksujemy na gładki krem. Możemy jeszcze dosolić do smaku.
ami91
Ela Dz
Cóż ja poradzę, że nie lubię gotowanej marchwi. Jak robię sałatkę jarzynową dodaję, ale w ilościach śladowych...byle było widać...że jest, Taka zgaga jestem:((
zufikowo
zufikowo
zufikowo napisał(a):
zbysiowa
Natomiast ja uwielbiam marchewkę, więc poproszę miseczkę :)
zufikowo
zbysiowa napisał(a):