zufikowo

zufikowo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 159]

Kremowa zupa z młodej marchewki i jabłka

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Orzeźwiająca w smaku. Nie jest wcale słodka, ma lekko korzenny smak i kremową konsystencję. Bardzo dobra na letnią porę.

Kremowa zupa z młodej marchewki i jabłka

Składniki:

Kremowa zupa z młodej marchewki i jabłka

 

 

Sposób przygotowania:

Kremowa zupa z młodej marchewki i jabłka
Obieramy marchewkę i kroimy w talaraki. Pora kroimy w krążki. Jabłko obieramy ze skórki i dzielimy na mniejsze kawałki. Smażymy wszystko na oliwie z dodatkiem miodu około 5 minut. Posypujemy solą, piprzem i gałką ( najlepiej świeżo starta). Zalewamy warzywa wodą i gotujemy na ałym ogniu do miękkości marchwi. Zdejmujemy z ognia i miksujemy na gładki krem. Możemy jeszcze dosolić do smaku.