A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Kremówka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

delikatne ciasto na zjazdy rodzinne i nie tylko; temp. pieczenia-180*

Kremówka

Składniki:

Kremówka

 

  • Kruche:
  • 1 kostka margaryny
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Krem:
  • 1 l. mleka
  • 3 budynie śmietankowe
  • Pianka:
  • 4 białka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 op. wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:

Kremówka
Ze składników na ciasto wyrabiamy kruche,wykładamy na dużą blaszkę i zapiekamy na złoto.Gotujemy budynie i gorące wylewamy na upieczony spód,zapiekamy przez 15-20 minut.Białka miksujemy na sztywna pianę,dodajemy cukier i wiórki,rozsmarowujemy na cieście i pieczemy jeszcze przez 8 minut. SMACZNEGO;-D

Tagi:

jajko jajka