gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Kremówka na dwa sposoby

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo dobry deser, robi się go naprawdę bardzo szybko a smakuje nie tylko dorosłym ale też dzieciom. Polecam.

Kremówka na dwa sposoby

Składniki:

Kremówka na dwa sposoby

 

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej
  • garść porzeczek
  • posypka cukierkowa
  • 1 opakowanie śmietanki fix
  • 4 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania:

Kremówka na dwa sposoby
Śmietankę kremówkę schłodzić a następnie przelać do wysokiego a wąskiego naczynia i ubić. W trakcie ubijania dodać śmietankę fix oraz wcześniej przygotowaną wg przepisu na opakowaniu żelatynę. Przełożyć połowę masy do kieliszków tak, aby śmietanka była w ukosie (zdjęcie), do pozostałości śmietany dodać galaretkę w proszku i wymieszać mikserem. Dodać porzeczki (połowę) i wymieszać już łyżką. Włożyć do kieliszków, tak aby wyrównać z białą masą. Całość posypać posypką cukierkową i porzeczkami. Można schłodzić w lodówce.