kindzia

kindzia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Kremówka tradycyjna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 8

Zagniesc ciasto, upiec, zrobic krem.

Kremówka tradycyjna

Składniki:

Kremówka tradycyjna

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kremówka tradycyjna
Z podanych skladnikow zagnieść ciasto. Podzielić na dwie porcje i upiec dwa osobne placki - najlepiej na papierze - na jasnozłoty kolor. To sie uzyskuje po ok. 15 min pieczenia w 200 st. C Z mleka odlać szklankę, roztrzepać w niej mąki i żółtka. Resztę mleka zagotować z cukrami. Wlać odlaną szklankę do gotującego się pozostalego mleka i zagotować.Krem wylozyc na placek, przykryć drugim plackiem. Ciasto posypać cukrem pudrem.