gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Kremówka wg gosia47-47

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo dobra kremówka polecam

Kremówka wg gosia47-47

Składniki:

Kremówka wg gosia47-47

 

Sposób przygotowania:

Kremówka wg gosia47-47
Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Położyć na blachę wyłożoną pergaminem i piec ok. 20 minut w 220 st. Po upieczeniu wyjąć i włożyć drugą część. Odłożyć po upieczeniu i ostudzić. KREM: większą część mleka zagotować. W mniejszej rozpuścić wszystko prócz margaryny i spirytusu.Wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż się zagotuje. Odłożyć do ostudzenia. Margarynę utrzeć, dodawać po trochu budyniu. Na koniec dodać spirytus. Masę wyłożyć na jedno ciasto francuskie. Przykryć drugą częścią. Posypać cukrem pudrem. Odłożyć na 1 godzinkę.