Kremowki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uwielbiam piec ciasta. :))

Kremowki.

Składniki:

Kremowki.

 

  • Ciasto:
  • 3 szkl. maki
  • szkl. kwasnej smietany
  • szczypta soli
  • kostka margaryny
  • Krem:
  • 1 l mleka
  • 10 dag masla
  • 4 jajka
  • 2 lyzki maki pszennej
  • 4 lyzki maki ziemniaczanej
  • 7 dag cukru
  • op. cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Kremowki.
Make siekamy z margaryna. Dodajemy smietane is ol, zagniatamy. Schladzamy 3 godziny. Pieczemy 2 placki w temp. 180 stopni ok. 20 minut. Jajka ubijamy ze szklanka mleka i makami.. Reszte mleka gotujemy z cukrami i maslem, dodajemy do masy, zagotowujemy. Placki przekladamy kremem. Zimne kroimy.