lena

lena

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Kremówki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Wszystkie składniki ............

Kremówki

Składniki:

Kremówki

 

 

Sposób przygotowania:

Kremówki
Wszystkie składniki na ciasto posiekać na stolnicy. Podzielić na dwie części i osobno upiec w foremce prostokątnej ok. 30 min w temp. 170 stopni. Krem: 1/2 szklanki mleka, żółtka i mąki zmiksować. Resztę mleka zagotować z obydwoma cukrami i do gotującego się na wolnym ogniu mleka wlać masę jajeczną. Mieszać aż do zgęstnienia budyniu. Na jeden placek rozsmarować gorącą masę budyniową i przykryć drugim plackiem. Gdy masa wystygnie posypać ciasto cukrem pudrem i pociąć na dowolnej wielkości prostokąty.