Joanna84

Joanna84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 73]

Kremowy tort z czerwonymi owocami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wiem, że to pójście na łatwiznę i nic nadzwyczajnego, ale trzeba było działać szybko i radość była ogromna!

Kremowy tort z czerwonymi owocami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kremowy tort z czerwonymi owocami

 

  • Mój tort ekspresowy:
  • Opakowanie spodów biszkoptowych (3 szt w op)
  • Opakowanie mrożonych owoców (ja wzięłam mieszankę malin, truskawek, wiśni i jagód Hortexu)
  • Opakowanie ktemu do tortów w 5 min, dr Oetker (np. waniliowy)
  • 300 ml mleka, 100g masła
  • Opakowanie bitej śmietany w tubce
  • Opakowanie bezików (od Mamuta, 90g, dwókolorowe)

Sposób przygotowania:

Kremowy tort z czerwonymi owocami
Krem Dr Oetkera należy ubić wg instrukcji. Może to być dowolny inny krem lub domowy, podobnie jak biszkopt najlepszy jest również domowy. Ale ten tort to deser "na ostatnią chwilę". Pierwszą warstwę smarujemy kremem i nakładamy warstwę owoców. Owoce nie muszą być całkowicie rozmrożone, jeśli mamy czas by odstawić tort. Ja miałam godzinkę i wystarczyło. Na owoce kładziemy krem i kolejny biszkopt. Na drugim biszkopcie kładziemy również owoce lub grubszą warstwę kremu i przykrywamy ostatnim biszkoptem. Całośc uzupełniamy kremem i dekorujemy biszkopcikami i bitą śmietaną. Wkładamy na godzinkę do lodówki i gotowe!
Kremowy tort z czerwonymi owocami
Krem trzeba ubić jak w instrukcji, ten jest naprawdę ekspresowy i smaczny
Kremowy tort z czerwonymi owocami
Na warstwę biszkoptu pokrytą kremem ukąłdamy warstwę owoców