Krewetki chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowanie: Składniki sosu wymieszać w półmisku oraz poukładać obrane krewetki do grillowania. Grillować przynajmniej 10

Krewetki chili

Składniki:

Krewetki chili

 

  • 12 surowych krewetek (większych, około 5 cm), obranych
  • 35 ml soku cytrynowego
  • 5 g pikantnego sosu chińskiego chili
  • 10 g utartego świeżego imbiru
  • 2 zgniecione ząbki czosnku
  • 5 g posiekanych listków kolendry
  • 10 ml sosu sojowego
  • 15 g płynnego miodu
  • 1 limonka, poćwiartować, na każdą porcję położyć po jednej
  • ćwiartce limonki

Sposób przygotowania:

Krewetki chili
Przygotowanie:

Składniki sosu wymieszać w półmisku oraz poukładać obrane krewetki do grillowania. Grillować przynajmniej 10 minut.





Grillowanie: średnia temperatura pieczenia, pieczenie metodą

bezpośrednią