Sposób przygotowania:
Krewetki po Portugalsku z musem z kalafiora
Cebule obieramy i siekamy w piórka, paprykę po wycięciu gniazda nasiennego kroimy w paseczki tak też postępujemy z suszonymi pomidorami, obieramy duży ząbek czosnku i siekamy go w plasterki. Następnie wszystkie warzywa wrzucamy do miski i polewamy oliwą z suszonych pomidorów. Odstawiamy je na godzinę do lodówki aby połączyły się smaki. Następnie wrzucamy je na patelnię i dusimy około 10 minut. Do garnka wrzucamy Kalafior HORTEX i zalewamy go mlekiem, lekko solimy mleko. Gotujemy 10 minut. Do duszonych warzyw dodajemy krewetki i dusimy je około 5 minut. Następnie zalewamy je winem i czekamy aż alkohol odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem według gustu i po zdjęciu z palnika zagęszczamy sos śmietaną. Odcedzamy kalafiora i dodajemy śmietanę, masło, sól i pieprz a potem blendujemy całość. SMACZNEGO!!