KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Krewetki po tajsku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak proste, a tak smaczne.

Krewetki po tajsku.

Składniki:

Krewetki po tajsku.

 

  • dwie duże krewetki,
  • sok z limonki,
  • sól, cukier, pieprz do smaku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • świeża kolendra,
  • sos rybny,
  • dobra oliwa do smażenia,

Sposób przygotowania:

Krewetki po tajsku.
Krewetki myjemy, osuszamy, pancerny nacinamy wzdłuż grzbietu, wyciągamy czarną nitkę, skrapiamy cytryną i sosem rybnym. Rozgrzewamy oliwę na woku, wrzucamy posiekanym grubo czosnek, krewetki, solimy, pieprzymy a na końcu dodajemy cukier, wszystko do smaku. Gotowe krewetki układamy na talerzu posypujemy kolendrą. Smacznego.

Tagi:

sosy krewetki