misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Krewetki tygrysie z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

podawać z ryżem albo z makaronem ryżowym.....

Krewetki tygrysie z fasolką szparagową

Składniki:

Krewetki tygrysie z fasolką szparagową

 

  • 1-2 łyżki oleju
  • 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w plasterki
  • 1/2 zielonej papryki, pokrojonej w plasterki
  • 4 cebulki, obrane i pokrojone w plasterki
  • 100g fasoli szparagowej
  • 200 g obranych krewetek
  • korzeń świeżego imbiru (2,5cm) starty
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 2 łyżki wytrawnego sherry

 

Sposób przygotowania:

Krewetki tygrysie z fasolką szparagową
Rozgrzać na ostrym ogniu łyżkę oleju w woku albo na dużej teflonowej patelni. Smażyć 4 minuty papryki, cebule i fasolkę, stale mieszając. Dodać krewetki i smażyć 2-3 minuty. Dodać imbir i czosnek i odrobinę oleju, jeśli potrawa zacznie przywierać. Smażyć jeszcze minutę. Zdjąć patelnię z ognia, dolać sherry i podawać z ryżem albo z makaronem ryżowym.