Sposób przygotowania:
Krewetki w sos śmietanowo czosnkowe Gina
Krewetki rozmrożone płuczemy i odstawiamy na jakąś chwilę w durszlaku aby spłyną nadmiar wody. Na głęboką patelnię wlewamy oliwę rozgrzewamy na średnim ogniu, po czym wrzucamy krewetki dodając posiekaną natkę pietruszki i rozgnieciony czosnek. Mieszamy dokładnie przykrywamy i dusimy co jakiś czas mieszając krewetki z dołu przekładając do góry. Jak zaczną być wszystkie koloru pomarańczowego i puszczać soki wlewamy śmietanę i sok z cytryny, cały czas mieszamy aby śmietana się dobrze połączyła z sosem uzyskanym z krewetek przykrywamy na około 2 minuty i gotowe ;) sos na pewno zacznie gęstnieć. Taki sos możemy podawać z makaronem lub jeść bezpośrednio z patelni z ciemnym pieczywem co bardzo preferuję ten sposób polecam wszystkim smacznego :)