Sposób przygotowania:
Potrawka z krewetkami w sosie pomidorowymETAP 1:
Warzywa myjemy.
Paprykę, cukinię i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek siekamy drobno.
Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę. Dodajemy czosnek i smażymy chwilę, uważając, aby nie zbrązowiał. Dodajemy paprykę i cukinię, smażymy, aż zmiękną. Warzywa posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką mieloną.
ETAP 2:
W międzyczasie przygotowujemy krewetki - obieramy je z pancerzyków, usuwamy jelitka.
Warzywa odsuwamy na bok, wrzucamy krewetki, smażymy je ok. 3 minut, zmieniając stronę. Krewetki solimy.
ETAP 3:
Dodajemy mleko kokosowe i passatę pomidorową, szczyptę chili, curry. Podgrzewamy, aż sos się zredukuje. Danie doprawiamy do smaku.
Podajemy z ugotowanym ryżem, najlepiej basmati.