gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Krewetki w sosie migdałowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Uwielbiam owoce morza a najbardziej krewetki, i wyszukuje cały czas nowych potraw

Krewetki w sosie migdałowym

Składniki:

Krewetki w sosie migdałowym

 

  • Krewetki królewskie 1-2 paczki zależy jaką ilość chcemy
  • 2 paczki migdałów
  • 3 łyżki majonezu
  • garść sera żółtego
  • oliwa z oliwek
  • pół szkl czerwonego wina

 

Sposób przygotowania:

Krewetki w sosie migdałowym
Krewetki rozmrażamy. Rozmrożone smażymy na oleju na lekko rozgrzanej patelni. Usmażone wykładamy na talerzyk. Migdały drobno siekamy nożem, przekładamy do naczynia i mieszamy z majonezem i czerwonym winem, ser żółty ścieramy na tarce i wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wrzucamy na patelnie chwilkę gotując. Ciepły sosik podajemy z usmażonymi krewetkami. Smacznego

Tagi:

sery ser krewetki