Sposób przygotowania:
Krewetki z grilla z ziołami i czosnkiem
Krewetki umieścić z pietruszką, ziołami oraz sokiem z cytryny w naczyniu
i marynować przez około 30 minut. Krewetki nadziać na długie szpikulce
(jak szaszłyki), posmarować olejem rzepakowym (do którego wcześniej wciśnięto czosnek), ewentualnie posypać solą i pieprzem. Grillować przez około 10-15 minut. Krewetki podać z sałatą (najlepszy byłby mix sałat) i pomidorkami koktajlowymi.
i marynować przez około 30 minut. Krewetki nadziać na długie szpikulce
(jak szaszłyki), posmarować olejem rzepakowym (do którego wcześniej wciśnięto czosnek), ewentualnie posypać solą i pieprzem. Grillować przez około 10-15 minut. Krewetki podać z sałatą (najlepszy byłby mix sałat) i pomidorkami koktajlowymi.
Wiola 1978