Sposób przygotowania:
Krewetki z warzywami z Santorini
Krewetki posiadają pancerz, którego trzeba będzie się pozbyć,w tym celu należy krewetkę rozprostować, w palcach przytrzymać tułów, a odwłok przekręcić o 90 stopni. Obierz odwłok z pancerzyka i co bardzo ważne usuń z grzbietu przewód pokarmowy! Bukiet Warzyw Kwiatowy HORTEX zblanszuj w gorącej osolonej i posłodzonej wodzie. Na patelni z grubym dnem rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek i wrzuć pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną i żółtą oraz zblanszowane warzywa. Po 5-6 minutach dodaj czosnek, oraz krewetki. Zwróć uwagę by krewetki obsmażyć z każdej strony tylko przez krótką chwilę do momentu zmiany koloru. Następie dodaj oliwki i podlej winem. Kiedy sos zredukuje się o połowę, dodaj świeżą, posiekaną pietruszkę oraz sok z cytryn. Danie świetnie smakuje z odrobiną zimnego białego greckiego wina.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości