Sposób przygotowania:
Gulasz z wołowiną i rabarbarem
Cebulę drobno pokroić, na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i zrumienić na oleju.
Dodać wołowinę oraz listki laurowe, podsmażyć mięso na rumiany kolor, dodać imbir, przeciśnięty czosnek, przesmażyć razem. Potem wlać wodę oraz dodac pozostałe przyprawy. Zmniejszyć ogień i dusić mięso do czasu aż będzie miękkie, czyli około 1 do 1,5 godziny.
Rabarbar umyć, odkroić niepotrzebne części. Łodygi rabarbaru pokroić na 1-2 centymetrowe kawałki, dodać pod koniec duszenia się mięsa.
Rabarbar można całkowicie rozgotować, wówczas gulasz będzie gęstszy. Można tez część rabarbaru zostawić i wrzucić na kilka minut przed podaniem, by tylko lekko zmiękł. Pod koniec wrzucamy również posiekana natkę pietruszki. można jeszcze doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gulasz doskonale smakuje z pieczywem czy kaszą.
Dodać wołowinę oraz listki laurowe, podsmażyć mięso na rumiany kolor, dodać imbir, przeciśnięty czosnek, przesmażyć razem. Potem wlać wodę oraz dodac pozostałe przyprawy. Zmniejszyć ogień i dusić mięso do czasu aż będzie miękkie, czyli około 1 do 1,5 godziny.
Rabarbar umyć, odkroić niepotrzebne części. Łodygi rabarbaru pokroić na 1-2 centymetrowe kawałki, dodać pod koniec duszenia się mięsa.
Rabarbar można całkowicie rozgotować, wówczas gulasz będzie gęstszy. Można tez część rabarbaru zostawić i wrzucić na kilka minut przed podaniem, by tylko lekko zmiękł. Pod koniec wrzucamy również posiekana natkę pietruszki. można jeszcze doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gulasz doskonale smakuje z pieczywem czy kaszą.
lukrowanepierniczki
robaczek