Sposób przygotowania:
Krewetki zapiekane z pomidorkami
Krewetki rozmrażamy, płuczemy, usuwamy ogonki i osuszamy. Przekładamy do żaroodpornego naczynia. Oliwę mieszamy z miodem. Czosnek obieramy, kroimy w plastry i układamy między krewetkami, polewamy połową oliwy z miodem, delikatnie solimy. Pomidorki myjemy i przekrajamy na pół, przykrywamy nimi krewetki i polewamy pozostałą częścią oliwy z miodem,pieprzymy. Zapiekamy w piekarniku pod przykryciem przez 20 minut na 180 stopni.Na koniec posypujemy świeżymi listkami bazylii.
edytaha
Mam pytanko odnośnie nazwy - czemu to są krewetki z krewetkami, a nie pomidorkami?
nasturella
Babciagramolka
A wystarczyło Buni zlecić poprawienie :) . Poprawiłam -to się da zrobić tylko z panelu administracyjnego - samemu tytułu nie da się edytować. A za fatygę zabieram krewetkę :)