justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Krokietobułki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

szybki sposób na krokiety bez naleśników

Krokietobułki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krokietobułki

 

  • 6 szt. kajzerki,
  • 2 szklanki mleko,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 1/2 kg mięso mielone,
  • Przyprawa do mięsa mielonego,
  • pietruszka zielona,
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Krokietobułki
Kajzerki dzielimy na dwie połówki. Z każdej wyjmujemy środek, tak aby została sama skórka z wierzchu. Moczymy je w mleku. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą. Smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem posiekanej pietruszki. Mięsem napełniamy bułki. Zlepiamy ich końce formując półksiężyce. Każdą bułkę obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z każdej strony na złoto.
Krokietobułki
Etap 1widok przekroju
Krokietobułki
Etap 2sposób podania