klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Krokiety grzybowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Krokiety o nietypowym farszu z pieczarkami i kurczakiem. Wspaniały pomysł na urozmaicenie krokietów.

Krokiety grzybowe

Składniki:

Krokiety grzybowe

Naleśniki

Farsz

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • sól,pieprz,kurkuma

Sposób przygotowania:

Krokiety grzybowe

Naleśniki

Do miski wlej mleko, wsyp mąkę, wbij jajko i dodaj sól i cukier. Wszystko razem wymieszaj tak, aby powstała gładka, lejąca masa( w razie potrzeby dolej mleka). Smaż naleśniki.

Farsz

Na jednej patelni usmaż kurczaka z solą, pieprzem i kurkumą. Na drugiej patelni usmaż pokrojoną drobno cebule i pokrojone w cienkie plastry pieczarki. Po usmażeniu pieczarek i kurczaka połącz razem wszystkie składniki. Jeszcze raz wszystko podsmaż na małym ogniu i dokładnie wymieszaj. Nakładaj farsz do naleśników tak jak do normalnych krokietów. Krokiety obtaczaj w jajku i bułce tartej. Smaż na patelni.