Sposób przygotowania:
Krokiety grzybowe na włoskiej kapuście
cebulę obrać, pokroić w kostkę, zrumienić na patelni z dodatkiem oleju, dodać grzyby, smażyć kilka minut, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowo-grzybowym, wymieszać, zgasić ogień pod patelnią i dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać, ostudzić, arkusze papieru ryżowego moczyć pojedynczo w letniej wodzie, na każdym układać porcje grzybów, zwinąć ciasno, zakładając też boki, krokiety smażyć pojedynczo w głębokim oleju (dobrze rozgrzanym) , osączyć na papierowym ręczniku, kapustę umyć poszatkować i gotować 5 minut w osolonej wodzie, osączyć, przelać zimną wodą, poczekać aż ocieknie, dodać do niej pokruszone orzechy i słonecznik, polać oliwą, octem winnym, przyprawić solą, pieprzem i curry, wymieszać, podawać z krokietami