Sposób przygotowania:
Krokiety z grzybami i orzechami
Z podanych składników na ciasto naleśnikowe przygotowuję naleśniki. Wszystkie składniki miksuję razem, wylewam łyżką wazową na patelnię i smażę naleśniki. Cebulę obieram, drobno siekam, grzyby oczyszczam i kroję w plasterki. Na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy, smażę cebulę, dodaję grzyby, smażę całość kilkanaście minut mieszając i odparowując nadmiar wody, studzę. W misce łączę składniki farszu, doprawiam do smaku. Orzechy włoskie siekam na mniejsze kawałki. Na każdy naleśnik kładę po 1-2 łyżki grzybowego farszu, posypuję startym serem i zawijam naleśniki w rulony. Zanurzam je w roztrzepanym jajku, a potem obtaczam dokładnie w posiekanych orzechach. Kładę krokiety na blasze wyłożonej papierem do pieczenia cienko wysmarowanym oliwą. Wstawiam je do nagrzanego do 180*C piekarnika i piekę ok. 10-15 minut.