Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Krokiety jarzynowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

krokiety można podawać również z czystymi zupami.

Krokiety jarzynowe

Składniki:

Krokiety jarzynowe

 

Sposób przygotowania:

Krokiety jarzynowe
Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle. Jarzyny umyć, obrać, ugotować i przepuścić przez maszynkę . Do masy jarzynowej, dodać jajko, sól, pieprz, bułkę tartą, natkę pietruszki
i wszystko dokładnie wymieszać. Z powstałej masy jarzynowej, formować małe wałeczki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Usmażone zdjąć łyżką cedzakową odsączyć na papierowym ręczniku.
Można podawać z sosem.