Sposób przygotowania:
Krokiety jarzynowe
Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle. Jarzyny umyć, obrać, ugotować i przepuścić przez maszynkę . Do masy jarzynowej, dodać jajko, sól, pieprz, bułkę tartą, natkę pietruszki
i wszystko dokładnie wymieszać. Z powstałej masy jarzynowej, formować małe wałeczki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Usmażone zdjąć łyżką cedzakową odsączyć na papierowym ręczniku.
Można podawać z sosem.
i wszystko dokładnie wymieszać. Z powstałej masy jarzynowej, formować małe wałeczki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Usmażone zdjąć łyżką cedzakową odsączyć na papierowym ręczniku.
Można podawać z sosem.