Sposób przygotowania:
krokiety w waflach 2
Robienie krokietów podzieliłam sobie na dwa dni. W pierwszym dniu pokroiłam mięso na mniejsze kawałki, zalałam wodą, dodałam kostkę drobiową i gotowałam ok. godziny. W drugim garnuszku gotowałam kapustę kiszoną ok. 30 minut. Po gotowaniu bulion z mięsa przelałam do słoika, a mięso i odcedzoną kapustę schowałam do lodówki. Na drugi dzień zmieliłam mięso z kapustą przez maszynkę. Na patelni dusiłam, podlewając bulionem, który dzień wcześniej przelałam do słoika. Na patelni podmsażyłam cebulkę, pokrojoną w kostke i dodałąm do mięsa. Przyprawiłam solą i pieprzem. Do szklanki nalałam wody i pędzelkiem silikonowym smarowałam wafle wodą z obu stron. Wafle muszą być miękkie, ale trzeba uważać by nie przesadzić z wodą. Zawsze trochę trzeba poczekać, by wodą wsięknełą w wafle. Nakłamy farsz, zawijamy boki, a potem rolujemy wafle. Przecinamy na połówki, maczamy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron.