Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kasza ze szpinakiem i selerem naciowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne jedzonko, to danie podajemy na gorąco. Przepis zaczerpnięty z internetu z zagranicznej strony

Kasza ze szpinakiem i selerem naciowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza ze szpinakiem i selerem naciowym

Na kaszę

  • seler naciowy - 1 łodyga
  • szpinak liście - 180 g
  • kasza gryczana palona - 1 torebka ( 100 g )
  • pomidor - 1 mała szt
  • cebula - 1 szt
  • masło - 1 łyżka
  • tłuszcz do cebuli
  • sól i pieprz
  • vegeta
  • ser starty - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Kasza ze szpinakiem i selerem naciowym
Na patelni podsmażyć z masłem szpinak. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, posypać vegetą. Pomidora pokroić w kostkę dodać do cebuli, poddusić chwilę.

Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie, odcedzić na sicie. Szpinak przełożyć do blendera, zmiksować z łodygą selera.

Przełożyć wszystkie składniki do miski, delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać startym żółtym serem.

Smacznego.
Kasza ze szpinakiem i selerem naciowym
Szpinak podczas duszenia z masłem na patelni
Kasza ze szpinakiem i selerem naciowym
Kasza gryczana ugotowana i odcedzona na sicie
Kasza ze szpinakiem i selerem naciowym
Cebula podsmażona z pomidorami na tłuszczu
Kasza ze szpinakiem i selerem naciowym
Wszystkie składniki zostały połączone i będą wymieszane