Sposób przygotowania:
Kasza ze szpinakiem i selerem naciowym
Na patelni podsmażyć z masłem szpinak. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, posypać vegetą. Pomidora pokroić w kostkę dodać do cebuli, poddusić chwilę.
Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie, odcedzić na sicie. Szpinak przełożyć do blendera, zmiksować z łodygą selera.
Przełożyć wszystkie składniki do miski, delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać startym żółtym serem.
Smacznego.
Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie, odcedzić na sicie. Szpinak przełożyć do blendera, zmiksować z łodygą selera.
Przełożyć wszystkie składniki do miski, delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać startym żółtym serem.
Smacznego.