jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Chlebowe krokiety

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

najbardziej lubię jeść je z ketchupem .

Chlebowe krokiety Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chlebowe krokiety

 

  • Składniki:
  • 6 kromek miękkiego chleba,
  • 6 plasterków sera żółtego,
  • 3 cienkie parówki,
  • 1 duże jajko do panierki (lub 2 małe),
  • Bułka tarta do panierki,
  • Olej do smażenia,
  • wykałaczki

 

Sposób przygotowania:

Chlebowe krokiety
Obrane z folii parówki przekrawamy w połowie. Z kromek usuwamy skórki. Na przygotowanych porcjach chleba układamy plasterek sera oraz połowę parówki. tak przygotowane rolujemy. Kokiety dodatkowo wzmacniamy wykałaczką, by się nie rozpadły. Gotowe maczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Gotowe smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia z obu stron. Podajemy.
Chlebowe krokiety
Na chlebie układamy plasterek sera oraz parówkę
Chlebowe krokiety
Całość rolujemy, spinamy wykałaczkami, panierujemy i smażymy