Sposób przygotowania:
Kokosowe krokiety na słodko
Mleko przelewamy do miski. Dodajemy do niego pozostałe składniki ciasta. Miksujemy całość. Im dłużej ubijamy ciasto tym będzie bardziej puszyste.Gotowe ciasto wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię. Naleśniki smażymy z dwóch stron do zrumienienia.
WYKOŃCZENIE: Usmażone naleśniki przekładamy pokrojonymi w plasterki bananami i całymi borówkami. Owoce posypujemy cukrem waniliowym. Składamy je w trójkąty. Jajka wybijamy na talerz i delikatnie roztrzepujemy. Wiórki kokosowe umieszczamy na oddzielnym talerzu. Przygotowane naleśniki obtaczamy w jajku, a następnie w kokosie. Tak przygotowane „słodkie krokiety” przysmażamy na niewielkiej ilości rozpuszczonego masła do ścięcia się jajka i zrumienienia kokosu. Przysmażamy z obu stron. Gotowe.
WYKOŃCZENIE: Usmażone naleśniki przekładamy pokrojonymi w plasterki bananami i całymi borówkami. Owoce posypujemy cukrem waniliowym. Składamy je w trójkąty. Jajka wybijamy na talerz i delikatnie roztrzepujemy. Wiórki kokosowe umieszczamy na oddzielnym talerzu. Przygotowane naleśniki obtaczamy w jajku, a następnie w kokosie. Tak przygotowane „słodkie krokiety” przysmażamy na niewielkiej ilości rozpuszczonego masła do ścięcia się jajka i zrumienienia kokosu. Przysmażamy z obu stron. Gotowe.
luna76
Czekoladka 2
skuter5