Sposób przygotowania:
Krokiety z farszem z pieczarek
Do miski przesypujemy mąkę, dodajemy szczyptę soli, mleko, jajko. Mieszamy. W razie potrzeby dolewamy mleka. Ciasto powinno mieć konsystencję leistą. Smażymy naleśniki partiami aż do wyczerpania ciasta. Pieczarki płuczemy, kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek. Doprawiamy przyprawą uniwersalną, pieprzem, papryką i majerankiem. Podsmażamy aż do momentu zeszklenia się cebuli. Ser kroimy w drobną kostkę i przekładamy do pieczarek z cebulą. Co jakiś czas mieszamy, aż ser rozpuści się.
Patelnię zdejmujemy z ognia. Po środku każdego naleśnika kładziemy po 1,5 łyżki farszu i zawijamy. Przed podaniem naleśniki smażymy z dwóch stron. Można udekorować bazylią.
Patelnię zdejmujemy z ognia. Po środku każdego naleśnika kładziemy po 1,5 łyżki farszu i zawijamy. Przed podaniem naleśniki smażymy z dwóch stron. Można udekorować bazylią.