Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą, mięsem i grzybami
Ugotowane mięso drobiowe mielimy w maszynce na drobnych otworach (ja miałam mięso z kurczaka, koguta oraz gęsine). Kiszoną kapustę odciskamy i siekamy, cebulę kroimy w kostkę, szuone grzyby namaczamy w zimnej wodzie. Cebulę przesmażamy na oleju z dodatkiem soli, kiedy się zeszkli dodajemy posiekane grzyby i chwile smażymy. Dodajemy kapustę, całość podlewamy wodą w której moczyły się grzyby i na wolnym ogniu smażymy tak długo aż kapusta będzie miękka - doprawiamy do smaku. Do mięsa dodajemy kapustę z cebulą i grzybami, wbijamy 1 jajko, dodajemy nieco jarzynki i dokładnie mieszamy. Farsz równomiernie rozkładamy na naleśnikach i składamy jak na prezentowanych zdjęciach. Na koniec panierujemy w jaku i bułce tartej. Smażymy na oleju. Chcesz mieć świeże i chrupiące krokiety w dowolnej chwili? Zapanierowane krokiety ułóż na tacy (w odstępach, by się nie dotykały), włoż do zamrażlki. Kiedy całkiem zamarzną przekladamy do woreczka w takiej ilości jak nam są potrzebne. Gdy są potrzebne chwile wczesniej wyciągamy by nieco odmarzły i smażymy - smakują jak świeżo zrobione.