basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Krokiety z kapustą i grzybami basi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonałe krokiety na obiad.

Krokiety z kapustą i grzybami basi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krokiety z kapustą i grzybami basi

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą i grzybami basi
Z mąki, wody, mleka, jajek i szczypty soli zrobić naleśniki. Kapustę ugotować, grzyby najpierw zamoczyć na 30 minut w zimnej wodzie następnie także ugotować, cebulkę zeszklić. Ugotowaną kapustę i grzyby i przesmażoną cebulkę skręcić w maszynce do mięsa, doprawić solą i pieprzem, wrzucić wszystko na patelnie na której smażyła się cebulka i chwilę podsmażyć. Układać łyżeczką na naleśnikach, zwijać i panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na rumiano.
Krokiety z kapustą i grzybami basi
Naleśniki- z podanej porcji wychodzi około 12 sztuk.
Krokiety z kapustą i grzybami basi
Przyrządzanie farszu z kapusty, grzybków i cebulki.
Krokiety z kapustą i grzybami basi
Około 3 łyżek farszu powinno się znaleść na nalesniku, który nastepnie będzie zawinięty.