Sposób przygotowania:
Krokiety z kaszankąETAP 1

Mleko przelewamy do miski. Dokładamy do niej pozostałe składniki ciasta. Całość dokładnie miksujemy. Z gotowego ciasta smażymy naleśniki wylewając jego porcje na rozgrzaną patelnię.
etap 2

Naleśniki smażymy z obu stron do zrumienienia.
ETAP 3

Gotowe napełniamy przygotowaną kaszanką. Zwijamy w zamknięty rulon.
ETAP 4

NADzIENIE Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Delikatnie rumienimy ja na oleju. Do zrumienionej dodajemy kaszankę. Przysmażmy ją około 5-7 minut. Zdejmujemy z ognia i delikatnie studzimy.
Przestudzoną, ale nie zimną nakładamy na usmażone naleśniki. Formujemy krokiety.
ETAP 5

Uformowane panierujemy, obtaczając kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażamy na nim opanierowane krokiety z obu stron do zrumienienia.
Gotowe porcjujemy na talerze. Ogórki kroimy w słupki, pomidorki przekrawamy na 4 części, cebulkę kroimy w piórka. Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą, ewentualnie oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem. Sałatkę podajemy z krokietami. Całość posypujemy pokrojonym szczypiorem.