Sposób przygotowania:
Krokiety z kiełbasą
Farsz: kiełbasę drobno pokroić. Marchewkę umyć, obrać, wypłukać i pokroić w makaron. Seler umyć, obrać, wypłukać i pokroić w makaron. Z cebuli usunąć łuski, odkroić piętkę, umyć i pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce na małych oczkach. Wszystkie składniki razem połączyć i podsmażyć. Doprawić do smaku. Krokiety: z mąki, mleka, jajka i soli zrobić ciasto naleśnikowe. Zostawić 2 chochelki ciasta do panierowania. Z pozostałego ciasta usmażyć naleśniki. Na usmażone naleśniki nakładać farsz, składać każdy naleśnik w kopertę. Każdy krokiet najpierw panierować w pozostawionym wcześniej cieście a potem w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.