KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Krokiety z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne krokiety z kiełbasą i innymi dodatkami.

Krokiety z kiełbasą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krokiety z kiełbasą

 

  • Mleko 0,75 l
  • Mąka pszenna 2 - 4 łyżki
  • Ser żółty 20 dag
  • Seler 1 szt
  • Jaja 1 szt
  • Kiełbasa 1 laska
  • Marchewka 1 szt
  • Cebula biała 1 szt
  • Sól, pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierowania.

Sposób przygotowania:

Krokiety z kiełbasą
Farsz: kiełbasę drobno pokroić. Marchewkę umyć, obrać, wypłukać i pokroić w makaron. Seler umyć, obrać, wypłukać i pokroić w makaron. Z cebuli usunąć łuski, odkroić piętkę, umyć i pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce na małych oczkach. Wszystkie składniki razem połączyć i podsmażyć. Doprawić do smaku. Krokiety: z mąki, mleka, jajka i soli zrobić ciasto naleśnikowe. Zostawić 2 chochelki ciasta do panierowania. Z pozostałego ciasta usmażyć naleśniki. Na usmażone naleśniki nakładać farsz, składać każdy naleśnik w kopertę. Każdy krokiet najpierw panierować w pozostawionym wcześniej cieście a potem w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.
Krokiety z kiełbasą
Smażący się farsz do krokietów z kiełbasy.
Krokiety z kiełbasą
Składanie krokietów, ale wcześniej wyłożenie farszu.
Krokiety z kiełbasą
Poskładane już naleśniki w tzw. kopertę.