Sposób przygotowania:
Krokiety z kurkami i kurczakiemPrzygotowanie naleśników
Łączymy mąkę z solą, dodajemy mleko, jajka. Następnie miksujemy ciasto naleśnikowe. Smażymy cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni.
Przygotowanie kurek
Oczyszczone kurki należy pokroić na średnie części.
Przygotowanie piersi
Pierś kroimy na małą kostkę.
Przygotowanie cebul
Cebule obieramy, a następnie kroimy obydwie w drobną kostkę.
Smażenie składników do farszu
Kurki, cebule, pierś smażymy na oleju 20 minut. Następnie dodajemy masełko. Solimy i pieprzymy.
Faszerowanie
Porcje farszu wykładamy na brzeg naleśnika.
Zwijanie i smażenie
Zawijamy farsz w naleśnik. Następnie moczymy w rozkłóconych jajkach i panierujemy w bułce tartej. Obsmażamy.