Sposób przygotowania:
Krokiety z kurkami i kurczakiemPrzygotowanie naleśników

Łączymy mąkę z solą, dodajemy mleko, jajka. Następnie miksujemy ciasto naleśnikowe. Smażymy cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni.
Przygotowanie kurek

Oczyszczone kurki należy pokroić na średnie części.
Przygotowanie piersi

Pierś kroimy na małą kostkę.
Przygotowanie cebul

Cebule obieramy, a następnie kroimy obydwie w drobną kostkę.
Smażenie składników do farszu

Kurki, cebule, pierś smażymy na oleju 20 minut. Następnie dodajemy masełko. Solimy i pieprzymy.
Faszerowanie

Porcje farszu wykładamy na brzeg naleśnika.
Zwijanie i smażenie

Zawijamy farsz w naleśnik. Następnie moczymy w rozkłóconych jajkach i panierujemy w bułce tartej. Obsmażamy.