Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami
Naleśniki: Mleko zmiksować z jajkami dodać mąkę . Gdy ciasto oddychanie dodać 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżkę oleju . Usmażyć.
Farsz: Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 8 h. Następnie odcedzamy zostawiając wodę i siekamy. Kapustę kiszoną odcedzamy i szatkujemy. Mieszamy z grzybami wlewamy wodę z grzybów i dolewamy tyle wody aby przykryło warzywa. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, wyjmujemy przyprawy.
Cebulę obieramy siekamy i smażymy na oleju , dodajemy cukier i przekładamy do kapusty. Na tej samej patelni roztapiamy masło i smażymy pokrojone pieczarki aż woda z nich odparuje.
Gotowe mieszamy z resztą składników i doprawiamy.
Na każdy naleśnik nakładamy ok 2 łyżki farszu i zwijamy.
Obtaczamy w rozmąconym jajku z solą i musztardą a następnie w bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym oleju.
Farsz: Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 8 h. Następnie odcedzamy zostawiając wodę i siekamy. Kapustę kiszoną odcedzamy i szatkujemy. Mieszamy z grzybami wlewamy wodę z grzybów i dolewamy tyle wody aby przykryło warzywa. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, wyjmujemy przyprawy.
Cebulę obieramy siekamy i smażymy na oleju , dodajemy cukier i przekładamy do kapusty. Na tej samej patelni roztapiamy masło i smażymy pokrojone pieczarki aż woda z nich odparuje.
Gotowe mieszamy z resztą składników i doprawiamy.
Na każdy naleśnik nakładamy ok 2 łyżki farszu i zwijamy.
Obtaczamy w rozmąconym jajku z solą i musztardą a następnie w bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym oleju.