kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Krokiety z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Często nie mamy pomysłu na to, co zrobić z mięsem ugotowanym w rosole. Świetnym pomysłem jest wykorzystanie go jako farszu do krokietów.

Krokiety z mięsem

Składniki:

Krokiety z mięsem

 

  • ciasto na naleśniki:
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • szklanka wody mineralnej gazowanej
  • mąka
  • sól i pieprz do smaku

 

  • farsz:
  • 60 dag gotowanego mięsa wołowego
  • jajko
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z mięsem
1. Z podanych składników usmażyć naleśniki. Mięso z rosołu podzielić na mniejsze kawałki i zmielić. Następnie dodać do niego jajko i przyprawy, po czym dokładnie wymieszać.

2. Gotowym farszem smarować naleśniki i zwinąć w podobnie jak gołąbki. Krokiety panierować w jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z czerwonym barszczem.

Tagi:

krokiety