Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem
Obieramy cebulę i kroimy ją w krążki. Następnie na jednej łyżce masła szklimy ją i wraz z mięsem przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. na patelni topimy pozostałą część masła i dodajemy przemielone mięso. Przysmażamy je ok. 5 minut na małym ogniu, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Masę nakładamy do wcześniej przygotowanych naleśników tak, aby na każdym naleśniku pozostał ok. centymetr wolny od boków. Brzegi naleśników z dwóch przeciwległych stron zakładamy do środka tak, żeby zakładki w najszerszym miejscu miały około trzech centymetrów. Zwijamy naleśniki w niezbyt ścisłe ruloniki i przypłaszczamy. Przygotowujemy dwie miseczki. W jednej rozbełtujemy jajko z małą ilością soli, a w drugiej umieszczamy bułkę tartą. Bierzemy krokieta, moczymy go w jajku, a następnie w bułce tartej. Umieszczamy na ogniu i smażymy każdą ze stron ok. 2-3 minut (aż się zarumienią).