Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem i pietruszką
Połączyć przy pomocy miksera wszystkie składniki ciasta, w razie potrzeby dolać więcej płynu lub dosypać mąki (u mnie wszystko okazuje się po usmażeniu pierwszego naleśnika - czy ciasto jest za gęste czy za rzadkie) na patelni smażyć cienkie naleśniki, raczej na jasny kolor. Mięso kurczaka zalać wodą, dodać liście i włoszczyznę i ugotować klarowny rosół. Wyjąć mięso i obrać je do miski. Mięso zmielić w maszynce do mięsa (można dodać również warzywa z rosołu. Cebulę i czosnek posiekać w kostkę, zeszklić, doprawić do smaku solą i pieprzem, przełożyć je do miski z mięsem. Do masy dodać jajko, posiekaną pietruszkę, przyprawy i odrobinę rosołu, aby masa nie była sucha, wyrobić masę. Na naleśniku ułożyć łyżką porcję farszu i zawijać krokiety w rulony. Zanurzyć je w jajku i obtoczyć w bułce tartej, smażyć na złoto. ***Aby nie spędzić całego dnia w kuchni warto rozłożyć sobie przygotowania - np. farsz przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia smażyć naleśniki.